Fredrik og Matilde: Kvindebevægelsens og fredsbevægelsens pionerer (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Ole Mortensøn


Nedsat pris! Fredrik og Matilde: Kvindebevægelsens og fredsbevægelsens pionerer
Forlag: Gads Forlag
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712055259
Udgave: 1. (31-01-2018)
Oplag: 1. (31-01-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hardback
Sideantal: 352
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Kvindebevægelsens og fredsbevægelses pionerer

Tusindvis af mennesker haster hver dag forbi et vejkryds i København ved Rigshospitalet og Fælledparken. Stedet hedder Fredrik Bajers Plads, og i kanten står en sten med et bronzerelief af en skægget mand. Også andre byer har gader opkaldt efter Fredrik Bajer. I dag er navnet Bajer næsten glemt. Hvem var han og hvem var hans kone, Matilde Bajer, som også optræder på stenen i København?
Bogen handler om et ægtepar, som holdt sammen i tykt og tyndt og som sammen fik den største betydning for Danmark og for det samfund, vi lever i den dag i dag.
De grundlagde Dansk Kvindesamfund og Dansk Fredsforening. Og Fredrik modtog Nobels Fredspris – til dato, den eneste dansker, som har modtaget den pris. Matilde blev æresmedlem af Dansk Kvindesamfund.
Da Fredrik og Matilde begyndte deres arbejde for fredssagen og for kvinders ligestilling i samfundet stod de temmelig alene med deres holdninger. De gik forrest i en udvikling, som i løbet af halvtreds år ændrede det politiske billede i Danmark og som førte videre ad fredens vej mod internationalt samarbejde og resulterede i Folkeforbundet og efter Anden Verdenskrig De Forenede Nationer.

Anmeldelser (0)