Fremtidens Kontanthjælp: En Antologi (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Steffen Rasmussen


Nedsat pris! Fremtidens Kontanthjælp: En Antologi
Forlag: Socialfagligt Forlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788797110812
Udgave: 1. (16-10-2020)
Oplag: 1. (16-10-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Omslagsgrafiker: Katrine Mark
Forord af': Steffen Rasmussen
Fagredaktør: Steffen Rasmussen, Marie Andreasen
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 202
Indbinding: Paperback
Mål og vægt: B: 145mm, H: 220mm, D: 20mm, Vægt: 335g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hvordan skal verdens dyreste beskæftigelsesindsats formes i fremtiden?Hvad har vi lært af corona-krisen? Og er et paradigmeskifte på vej? 


Social- og beskæftigelsesindsatsen har været en stor del af den politiske debat i mange årtier. I de senere år har debatten dog bredt sig, og samtalen om kontanthjælp og jobcentre har nu også indtaget den folkelige debatscene.  Meget tyder på, at et paradigmeskifte med øget tillid og frivillighed i fokus muligvis står for døren som en del af den danske beskæftigelsesindsats. Men hvordan har kontanthjælpen udviklet sig historisk set? Hvilke udfordringer står borgere, medarbejdere og jobcentre overfor? Og hvor er vi på vej hen, hvis man spørger en række fagfolk og praktikere?


Det var temaerne under en konference på Christiansborg i december 2019 under navnet “Fremtidens Kontanthjælp”. 

Den blev inspirationen til at spørge en række af oplægsholderne fra konferencen og andre fagfolk og praktikere, om de ville medvirke i en antologi under samme navn.


Resultatet er en antologi med 11 bidrag, som går til kontanthjælpsområdet fra forskellige vinkler: set fra en sagsbehandlers bord, set fra et historisk perspektiv, et retssociologisk perspektiv, et filosofisk perspektiv, et social- og beskæftigelsesfagligt perspektiv, praktikernes perspektiv, m.m.


Bidragene kommer fra bl.a. Knud Aarup (tidligere direktør hos socialstyrelsen), Mette Brix (socialrådgiveren som skrev et stærkt omtalt åbent brev til beskæftigelsesministeren), Steffen Rasmussen (stifteren af Fundamentet som vandt kronprinsparrets sociale pris) og mange flere.

Anmeldelser (0)