Fugl i Danmark: en udvandrerkrønike (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Marianne Hesselholt


Nedsat pris! Fugl i Danmark: en udvandrerkrønike
Forlag: Ancethe
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 258
Dato for udgivelse: 22-9-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788799125302
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen er første bind i en serie af romaner, der beskriver den danske udvandring til Argentina i perioden 1860 tallet til og med første halvdel af 1900 tallet. Hvert bind kan læses som en selvstændig roman.
Hovedperson i det første bind, Hans Fugl, voksede op i Guldalderens Danmark og var samtidig med H. C. Andersen og Kresten Kold, og ligesom dem var han et fattigmandsbarn, der stræbte mod lyset. Man følger ham i barndommen og ungdommen, indtil han forlader Danmark for at skabe sig en bedre tilværelse i Sydamerika. Bogen skildrer det land og det samfund, han forlader og giver nøglen til en forståelse af, hvorfor så mange valgte den radikale løsning at emigrere.
Hans Fugl blev ikke kendt i Danmark, men på den argentinske Pampa lever hen ved 50.000 efterkommere af de danske emigranter, og for dem har han nærmest kultstatus. Det forstår man, når man læser hans livshistorie.
Romanen er bygget på kildemateriale i danske og argentinske arkiver samt på hans egne erindringer, der findes i Det kongelige Biblioteks håndskriftsamling.

Anmeldelser (0)