Fyrtøjet - eventyrmagi og børnekultur: historien om et børnekulturhus i Odense (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Pia Sigmund


Forlag: Ravnerock
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 55
Dato for udgivelse: 14-5-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
ISBN-13: 9788792625915
Produkt type: Bog
Forord: Marianne Jelved
Fotograf: Lars Bjørnsten, Preben Elbek, Ulla Englich, Rasmus Folhave Hansen, Heine Sand Kristensen
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Børnekulturhuset Fyrtøjet blev opført i 1997 som nabo til H.C. Andersens Hus i Odense og var dermed Danmarks første børnekulturhus. Fyrtøjet formidler H.C. Andersens eventyr med levende fortælling, teater og drama, musik og billedkunst for børn – og også for voksne.
Fyrtøjet – eventyrmagi og børnekultur. Historien om et børnekulturhus i Odense er et dokument over de mange indsigter og erfaringer, der er samlet i Fyrtøjet gennem tiden. Bogen fortæller om de 17 år i Fyrtøjet og de store aktivitetsudstillinger: Nattergalen, Den lille havfrue, De vilde svaner, Tommelise, H.C. Andersens magiske by, Paradisets Have og Klods Hans. Den indeholder afsnit om fortælling og formidling, om leg og om flow, om inspiration og idégrundlag, om frivilligt arbejde kontra professionalisering, om integration gennem eventyr, om internationalt samarbejde, om eventyrritualisering og – selvfølgelig – om børn og H.C. Andersens eventyr.
Børnekulturhuset Fyrtøjets fremtid er usikker. Der er afholdt en international idékonkurrence om et nyt stort House of Fairytales på stedet, hvor Fyrtøjet ligger.
Bogen har forord af kulturminister Marianne Jelved og borgmester Anker Boye og bidrag af prof. Johs. Nørregaard Frandsen, direktør Christian Have, prof. Beth Juncker, af Fyrtøjets protektor grevinde Alexandra af Frederiksborg og flere andre kulturpersonligheder.

Anmeldelser (0)