Gaumjan: min brors vogter (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Allan Erik Mortensen


Nedsat pris! Gaumjan: min brors vogter
Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771903102
Udgave: 1. (31-01-2017)
Oplag: 1. (31-01-2017)
Første udgivelsesår: 1
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 280
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
188,70 kr
120,50 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Carl Bramming er vokset op med sine to brødre i en familie, hvor druk og vold var en del af dagligdagen. I sit voksenliv forsøger han at leve et ”normalt” liv uden spøgelser fra barndommen. Efter flere tragiske hændelser har han kun sin elskede, men også uligevægtige lillebror, Samuel, tilbage. Da Samuel bliver tortureret og myrdet af folk fra underverdenen, efterlades Carl med en indre strid. Skal han nu leve den rolige tilværelse, som han har ønsket hele sit liv, eller skal han hævne sin lillebror? En oplevelse nytårsaften får Carl til at vælge, hvilken vej han skal gå, og systematisk begynder han at finde frem til Samuels mordere for at dræbe dem en for en. En emsig kriminalbetjent får hurtigt færten af Carl, som ikke vil opgive sin plan for hverken frihed eller nyfunden kærlighed. Carl Bramming tager på hævntogt, og døden er hans følgesvend.         


Uddrag af bogen  

Så greb jeg fat med begge hænder om battet og slog ham hårdt i panden. Hans skrig forstummede omgående. Jeg gik hen til baren og lagde battet på disken.  

”Tak for hjælpen!” fremstammede jeg forpustet. 

”Ingen årsag,” svarede bartenderen. Jeg gik ud på gaden, og lige inden døren lukkede bag mig, hørte jeg bartenderen råbe: 

 ”Godt nytår!” Jeg gik hurtigt hjemad og mærkede den forfriskende, rå kulde mod mit ansigt, mens jeg tænkte: ”Ja, det bliver sgu meget godt!” 

Da jeg vågnede meget tidligt næste morgen, havde jeg taget min beslutning. Jeg havde i går aftes fundet svaret på mit spørgsmål. Var jeg parat til at dø for at opnå retfærdighed for min familie? Ja! Det var jeg!         


Om forfatteren  

Allan Erik Mortensen (f. 1970) er vokset op på Frederiksberg, men bosat ved Slagelse. Han har bl.a. arbejdet som slagter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør, før han i 2006 uddannede sig til folkeskolelærer. Han udgav i 2015 selvbiografien En natsværmers bekendelser, som var hans litterære debut. Gaumjan er hans første roman.

Anmeldelser (1)

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Gaumjan - Min brors vogter

Suzi Quatro har udtalt: “I hate canceling anything, I’m the ‘show must go on’ mentality. If you can crawl, you can take the stage”. I “Gaumjan - Min brors vogter” møder vi Carl Bramming og han lever efter samme princip - så længe du kan stå på benene, skal du yde alt det, du kan. Carl Bramming er lidt af en banemand, der kæmper for familiens oprejsning og retfærdighed i livet - også selvom det betyder, at han skal bryde loven. Vi oplever både glædelige, sørgelige, hjerteskærerende og makabre stunder i selskab med Carl Bramming. Vi kommer til at lære ham godt at kende igennem brudstykker fra hans barndom og i hans voksenliv efter, at han har taget sit livs vigtigste beslutning.

Gaumjan er den gotiske betegnelse for, at man skal være opmærksom/give sig i agt. Jeg vil derfor gøre dig opmærksom på, at når du først starter på denne krimi, så lægger du den ikke fra dig, før du har læst den til ende. At læse er at leve - det er en omskrivning af det gamle H.C. Andersen-citat. Jeg kan derfor kun anbefale, at du hiver noget tid ud af kalenderen, så du har god tid til at give dig hen til denne krimi. Bogen er skrevet i et sprog, så de indre billeder tydeligt kommer frem på nethinden og der kommer både tåre af glæde, sorg og medfølelse.

“Intet menneske burde gå gennem livet uden at have følt sig elsket” - det burde være en menneskeret men bogen viser, at sådan er “virkeligheden” desværre ikke. Det er ikke alle, som oplever kærlighed, ro, stabilitet og nærvær i deres liv og den sociale arv kan være svær at leve med. “Bryd mønstret - vælg livet” - og vælg kærligheden!

En klog herre siger i bogen, at vi alle har pligt til at få det bedste ud af livet. Det er måske den vigtigste leveregel, som alle mennesker bør leve efter i denne moderne og foranderlige verden. Jeg kan kun varmt anbefale dig, at du stifter bekendtskab med den ærlige og agtbare Hessing, den hjertevarme Solveig, den rare Poul, den skarpe Vamdrup og sidst men ikke mindst den retfærdighedssøgende Carl Bramming. Giv dig i agt for en rigtig god og spændende historie.

Rigtig god fornøjelse!

Var denne kommentar nyttig? Ja Nej