Guld og bedrag: De risikerede alt for at snyde nazisterne (Hæftet, Dansk)

Af: Henrik Denta


Nedsat pris!
Forlag: Gad Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712061229
Udgave: 2. (31-03-2020)
Oplag: 1. (31-03-2020)
Første udgivelsesår: 2015
Originalsprog: Dansk
Indbinding: Hæftet
Formater / udgaver
189,70 kr
193,70 kr

Status : Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

I foråret 1939 besluttede den danske regering og Nationalbanken i dybeste hemmelighed at føre de samlede danske guldreserver, mere end 20 ton, ud af landet, så det ikke faldt i tyskernes hænder. 


Det var en ualmindeligt risikabel operation, og hvis den var slået fejl kunne den have fået helt uoverskuelige følger for Danmark. 


Men planen lykkedes. Guldet blev bragt i sikkerhed; og da tyskerne i 1940 bankede på Nationalbankens døre for at spørge efter det danske guld, kunne direktør Bramsnæs høfligt oplyse tyskerne op, at der desværre ikke var noget!


Guld og bedrag er historien om de dramatiske dage, da beslutningen blev truffet. Den beskriver, hvem der vidste hvad,og hvordan selve den hemmelige operation fandt sted, hvordan guldet i nattens mulm og mørke blev hentet op fra bankens kældre, kørt med tog til Stockholm og Oslo for siden at blive udskibet fra Bergen til USA.


Bogens forfatter, Henrik Denta, har fra arkiver i ind- og udland fremdraget hidtil ukendte dokumenter og kan fortælle en noget anden historie om den danske regerings opfattelse af risikoen for et tysk angreb på Danmark, end hvad offentligheden fik at vide i slutningen af 1930’erne.


Det lyder som plottet i en Alistair MacLean-roman, men er et stykke overset Danmarkshistorie.

Anmeldelser (0)