Gustav Johannsen - og moderniseringen af danskheden i Sønderjylland: og moderniseringen af danskheden i Sønderjylland (Bog, Dansk)

Af: Klaus Tolstrup Petersen


Nedsat pris! Gustav Johannsen - og moderniseringen af danskheden i Sønderjylland: og moderniseringen af danskheden i Sønderjylland
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740830705
Udgave: 1. (27-04-2017)
Oplag: 1. (27-04-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Serie: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 236

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Efter det danske nederlag ved krigen i 1864 var Sønderjylland kommet under tysk herredømme. For de danskere, der var endt syd for grænsen, betød det startskuddet til en langvarig kamp for en genforening med Danmark. Som sønderjydernes folkevalgte repræsentant i både Rigs- og Landdagen i Berlin var Gustav Johannsen frontfiguren i denne kamp i de sidste årtier af 1800-tallet. I en turbulent tid præget af de tyske myndigheders undertrykkelse, af interne stridigheder i den danske bevægelse og af nye politiske og litterære strømningers indtog i Sønderjylland lagde han grunden til den politiske linje, som blev videreført af de dansksindede sønderjyder frem til genforeningen i 1920. Dette er således historien om en af de største personligheder i sønderjysk politik efter 1864. I denne biografi afsløres en række hidtil ukendte sider af Gustav Johannsens rolle og betydning i den danske bevægelse i perioden 1881-1901.

Anmeldelser (0)