Holger Drachmann på Fanø: skildret i malerier, skitser, breve, rejsebeskrivelser, digte og samtidige dokumenter (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Per Hofman Hansen


Nedsat pris! Holger Drachmann på Fanø: skildret i malerier, skitser, breve, rejsebeskrivelser, digte og samtidige dokumenter
Forlag: Fanø Kunstmuseum
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 175
Dato for udgivelse: 23-5-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Ursula Lehmann-Brockhaus, Rosemary Mason, Palle Uhd Jepsen
Redaktion: Per Hofman Hansen
ISBN-13: 9788799372911
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Holger Drachmann besøgte Fanø fem gange mellem årene 1875 og 1894. Under opholdene tegnede og malede han og fandt inspiration til sin digtning. Især var målet dog rekreation og håb om et bedre helbred. Han var desuden med til at festliggøre indvielserne af de store badehoteller, Kurhotellet og Kongen af Danmark, som han dels var ´reklamesøjle´ for, dels nød godt af.
Holger Drachmann giver os et levende indtryk af Fanøs befolkning og storslåede natur gennem sine mange skitser og sine mange kærestebreve til sin elskede muse, Amanda. For Drachmann, den store ´Dannerskjald´, kunne Fanø være som et paradis med ´Alt hvad en Digter og Marinemaler kunne begære´, men også ´græsseligt´, når badegæsterne kom.
Centralt for bogen er de skitser, der tilhører på Fanø Kunstmuseum, samt de breve, der opbevares på Det Kongelige Bibliotek. Herigennem får vi en enestående mulighed for at komme bag facaden på kunstneren og personen Drachmann.

Anmeldelser (0)