Hvem stod bag?: Konspirationsteorier, skjulte magter og alternative forklaringer (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Christian Vollmond og Mads Aamand Hansen


Nedsat pris! Hvem stod bag?: Konspirationsteorier, skjulte magter og alternative forklaringer
Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772161082
Udgave: 2. (24-09-2019)
Oplag: 1. (24-09-2019)
Første udgivelsesår: 2014
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 232
Omslagsgrafiker: Signe Kisbye Mikkelsen
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Konspirationsteorier, fake news og pseudovidenskabelige påstande fylder mere i dag end nogensinde før – både i vores internetfeed og i den offentlige debat. I det moderne informationssamfund er der nærmest ubegrænsede muligheder for at fremsætte og udbrede konspirationsteorier, som derfor er blevet hvermandseje.
Det udgør et alvorligt problem. For når vi bombarderes med falske påstande og alternative forklaringer på nutidens problemer, kan det føre til, at vi træffer valg på et forkert grundlag – både i politik og i dagligdagen. Samtidig kan de falske nyheder også opildne til had og polarisering mellem befolkningsgrupper nationalt og internationalt.
Hvem stod bag? er en lærebog til ungdomsuddannelserne. Bogen giver eleven indsigt i, hvordan konspirationsteorier opstår, og hvordan de fungerer. Gennem et udvalg af teoretiske tekster og konkrete eksempler præsenterer bogen en række værktøjer, der gør det muligt for eleven at analysere og forstå, om noget er en konspirationsteori, og hvad baggrunden for den alternative forklaring kan være.
Hvem stod bag? kan bruges i fag som historie, psykologi, samfundsfag og religion samt i tværfaglige sammenhænge. Bogens cases omhandler jødekonspirationen, Eurabia, hemmelige selskaber og nyheder i det postfaktuelle samfund. I denne 2. udgave er tilføjet forslag til fagspecifikke undervisningsforløb. 
Forfatterne arbejder begge på KVUC. Christian Vollmand er tillige Undervisningsministeriets fagkonsulent i historie.

Anmeldelser (0)