I gamle bøger, i oplukte høje: Rasmus Nyerup 1759-1829 (Bog, Indbundet, Dansk)


Nedsat pris!
Forlag: Museerne på Vestfyn
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 231
Dato for udgivelse: 4-11-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Redaktion: Rasmus Agertoft
ISBN-13: 9788791397035
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Rasmus Nyerup (1759-1829) er en af den tidlige guldalders store kulturpersonligheder. Han var litteraturprofessor ved Københavns Universitet, leder af Universitetsbiblioteket og boede i hjertet af det gamle latinerkvarter som provst på Regensen.
Nyerup var en mand med mange jern i ilden. Ikke alene skrev han litteraturhistorie og udgav folkeviser, han var også blandt de første, der beskæftigede sig seriøst med den folkelige litteratur. Og så var han en af de drivende kræfter bag oprettelsen af Nationalmuseet - et navn, vi også kan takke ham for.
Rasmus Nyerup havde fingeren på pulsen og stod i kontakt med et hav af betydningsfulde mennesker i ind- og udland. Men når det blev forår, havde han travlt med at komme ud på landet og plukke sin yndlingsblomst, kællingetand, som angiveligt mindede ham om hans fynske barndom.
Historien om Rasmus Nyerup er nemlig også den utrolige historie om en søn af en fæstebonde, der blev løst fra stavnsbåndet og rejste ud for at søge sin lykke ved hjælp af uddannelse og gode forbindelser. Vejen førte ham fra den lille vestfynske flække, som han tog navn efter, over Odense og helt op i Rundetårn.
Bogen om Rasmus Nyerup er den første af sin art. Den er skrevet af førende eksperter på de områder, hvor Nyerup spillede den største rolle i sin samtid - og hvor han har mest at sige eftertiden. Bogen henvender sig til alle med interesse for den tidlige guldalders litteratur og historie.

Anmeldelser (0)