IT og dansk (Bog, Dansk)

Af: Jørgen Knudsen


Nedsat pris!
Forlag: LR Uddannelse
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788725000147
Udgave: 1. (20-02-2003)
Oplag: 2. (22-09-2004)
Indbinding: Ukendt
Sideantal: 104

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

It og dansk handler om det man kan gøre bedre eller anderledes i danskundervisningen ved hjælp af computeren - ikke om det, man lige så godt kunne have gjort uden.
Klare Mål
I Undervisningsministeriets publikation Klare Mål - Dansk er bl.a. formuleret en række krav til, hvad eleverne skal kunne bruge computeren til i danskundervisningen. It og dansk er et undervisningsmateriale, der giver et samlet bud på en undervisning, der honorerer kravene i Klare Mål.
Bogens kapitler
I bogens første kapitel skildres en moderne, sammenhængende skrivepædagogik med anvendelse af computer. Øvelserne ruster eleverne til at kunne udnytte computeren ved fx projektopgaver og ved folkeskolens afgangsprøve.
Bogens øvrige kapitler fører eleverne gennem bl.a. informationssøgning og elektronisk kommunikation, som de kan udnytte i den daglige danskundervisning, hvor det er nødvendigt. Et kapitel om multimediepræsentationer hjælper eleverne frem til at kunne producere egne hypertekster som fx enkle computerspil.
Om forfatteren
It og dansk er skrevet af Jørgen Knudsen, der som dansklærer har arbejdet på at integrere it i undervisningen siden slutningen af 1980'erne. I en årrække var han lærer ved Europaskolerne, og siden har han været seminarielektor i dansk ved Københavns Dag- og Aftenseminarium. Jørgen Knudsen har været medlem af opgaveudvalget for folkeskolens afgangsprøver i dansk, ligesom han har været censor ved folkeskolens afgangsprøver i dansk.
It og dansk indgår i serien Mig og dansk, der henvender sig til folkeskolens ældste klasser.

Anmeldelser (0)