Johannes Bengedans' bøssemester- og krigsbog om krigskunst og kanoner: Johannes Bengedans´ bøssemester- og krigsbog/Das Büchsenmeister- und Kriegsbuch des Johannes Bengedans (Bog, Indbundet, Flere Sprog)

Af: Johannes Bengedans


Nedsat pris! Johannes Bengedans' bøssemester- og krigsbog om krigskunst og kanoner: Johannes Bengedans´ bøssemester- og krigsbog/Das Büchsenmeister- und Kriegsbuch des Johannes Bengedans
Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Flere sprog
ISBN-13: 9788779341623
Udgave: 1. (14-10-2006)
Oplag: 1. (14-10-2006)
Første udgivelsesår: 2006
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 149
Originalsprog: Flere sprog

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Johannes Bengedans´ håndskrift fra ca. 1450 er en håndbog i 2 bind i krigsteknik. Bengedans er et eksempel på den sene middelalders multihåndværker, somme tider multikunstner, der rejste omkring blandt Europas fyrstehoffer og tilbød sin tjeneste, hvor den blev bedst betalt.
Hans bog er én blandt mange af den type i det urolige Tyskland på den tid, men den har ikke været kendt før nu, fordi den i mange år lå upåagtet hen på Den Arnamagnæanske Samling ved Københavns Universitet.
Det første bind rummer en faksimile af teksten, der er rigt illustreret med forfatterens egne tegninger. Dertil kommer oversættelser til dansk og moderne tysk samt en historisk indledning om forfatteren og hans værk og den rolle, han har spillet i Danmarks og Nordens historie ved midten af det femtende århundrede.
Det andet bind indeholder en transskription af den gammeltyske, versificerede tekst. Derudover forklaringer og kommentarer både om sproget, om krig og krigsmidler på den tid, da manuskriptet blev til, og om mål og vægt og ingredienser i tekstens mange opskrifter på eksplosiver, der giver et indblik i kemiens tidlige historie.
Med denne udgave er der skabt et værk af høj videnskabelig karat, der samtidig henvender sig til et bredt publikum.

Anmeldelser (0)