Kierkegaards saltomortalespring: En boggave fra Søren Kierkegaard til Regine Olsen (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Henrik Fibæk Jensen


Forlag: Books on demand
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788743003311
Udgave: 1. (02-07-2019)
Oplag: 1. (03-07-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Paperback
Sideantal: 152
Illustrationer: Ja
Originalsprog: Dansk

Status : Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Torsdag den 12. november 1840 foretog den 27-årige Søren Kierkegaard som sædvanlig en gåtur i Københavns gader. Undervejs slog han et smut omkring Børsen, hvor han i Schubothes boghandel købte en splinterny roman i to bind skrevet af Carl Bernhard. Gamle Minder lød dens lovende titel.
Efter købet ilede Kierkegaard hjem til sin lejlighed på Nørregade, hvor han i de følgende dage slugte den ekstremt underholdende bog, der foregår i Struensee-årene og handler om lidenskab og troskab. Ja, han blev så begejstret for værket, at han onsdag den 18. november forærede det til sin forlovede den 18-årige Regine Olsen.
Hvorfor ville Kierkegaard for enhver pris have netop hende til at læse Bernhards roman? Hvilken rolle kom Gamle Minder i det hele taget til at spille i den verdensberømte love story, der udspillede sig for knap 200 år siden bag voldene i Kongens København?
Kierkegaards saltomortalespring henvender sig til alle, der måtte interessere sig for Søren Kierkegaard, Regine Olsen, Carl Bernhard og/eller tilsyneladende ulykkelige kærlighedshistorier, der måske alligevel ender lykkeligt?

Anmeldelser (0)