Korstoget til Grønland: Kampen om Arktis i middelalderen og renæssancen 1400-1536 (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Janus Møller Jensen


Nedsat pris!
Forlag: Turbine
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740666137
Udgave: 1. (01-04-2021)
Oplag: 1. (01-04-2021)
Første udgivelsesår: 2021
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 400
Indbinding: Hardback

Forventes på lager: 01-04-2021

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 01-04-2021)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Korstoget til Grønland – kampen om Arktis i middelalderen og renæssancen 1400-1536 fortæller for første gang historien om de danske korstog, der skulle genvinde Grønland for kristendommen i 1400- og 1500-tallet og samtidigt finde søvejen til Indien.


Det er en vild, øjenåbnende historie, der ikke er blevet fortalt før. Grunden er muligvis, at disse korstog aldrig blev gennemført, og at eftertiden siden måtte erkende det umulige i foretagendet, samtidigt med at man fandt andre måder at komme til Indien på.


Forfatteren, historiker og kommende direktør for Dansk Jødisk Museum, Janus Møller Jensen, gengiver den forkætrede Christian 2.s forberedelser til at opfylde sin vision om at forsvare Danmarks historiske interesser i det strategisk betydningsfulde Grønland. Fandt man søvejen til Asien her, besad man brikken til en kæmpe profit. Og man kunne også vise den magtfulde kirke, at den danske konge kæmpede for udbredelsen af den sande tro.


Korstoget til Grønland beskriver de senmiddelalderlige korstogs store betydning for både det religiøse og politiske liv i Danmark, hvordan ekspeditionerne til Grønland var en del af den fælleseuropæiske korstogsbevægelse, og hvordan renæssancens idealer og ideer ikke bare vandt indpas, men også hvordan man i Danmark bidrog til udviklingen. Det er derfor ikke bare ny danmarkshistorie, det er også et bidrag til fortællingen om fundamentet til det moderne Europa.

Anmeldelser (0)