Kort Fortælning af de vilde Folks fornemmeste Indretninger, Skikke og Meninger, til Oplysning af det menneskeliges Oprindelse og Fremgang i Almindelighed (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jens Kraft


Nedsat pris!
Forlag: Intervention Press
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 220
Udgivelse: 1. udgave, 1998.
ISBN-13: 9788789825175
Produkt type: Bog
Kommentator: Ole Høiris
Indsamler: Ole Høiris
År for denne udgave: 1998
Første udgivelsesår: 1998
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Oplysningstidens filosoffer har sat deres præg på dansk og europæisk kulturhistorie og på vores forhold til ´de fremmede´. Nu genudgives - langt om længe - en dansk klassiker, der har spillet en afgørende rolle for kulturopfattelsen.
Jens Krafts bog om de vilde udkom i 1760. Med især de amerikanske indianere som baggrund og den menneskelige fornufts udfoldelse som årsag skildrer Kraft menneskets udvikling fra den vildeste tilstand til den klassiske oldtid i et samtidskritisk perspektiv.
Bogen var stort set glemt helt frem til slutningen af 1930´erne. Her genopdagede dansk antropologis daværende leder, Kaj Birket-Smith den og berømmede Jens Kraft som langt forud for sin tid, og som verdens første moderne antropolog. Siden da har der været stor interesse for bogen, men den har været meget vanskelig at få fat i, da de få overlevende eksemplarer hurtigt blev opkøbt.
Man kan undre sig over, at filosoffen og naturhistorikeren Jens Kraft kunne skrive en så fremsynet bog om et emne, han kun behandlede i denne ene bog. I introduktionen til Jens Krafts værk behandler antropologen Ole Høiris dette spørgsmål ved at sætte bogen ind i den europæiske debat om de vilde, som foregik blandt renæssancens og oplysningstidens samfundsfilosoffer.

Anmeldelser (0)