Krigeren fra Bjørnedal (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Gunnar Krog


Nedsat pris! Krigeren fra Bjørnedal
Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793420618
Udgave: 1. (17-06-2016)
Oplag: 1. (17-06-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Omslagsgrafiker: Sabine Puk Sørensen
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 124
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 151mm, H: 221mm, D: 13mm, Vægt: 237g

Status : Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Krigeren fra Bjørnedal er en fortælling om mennesker, der under krigsforhold er havnet i et isoleret samfund i Grønland. Hovedpersonen, lægen Anders Møller, der i dagbogsform fortæller historien, opdager i ly af krigens særlige normer, at han elsker sine instinkters vækkelse - den grænseløse magt, den uforbeholdne kærlighed og det grønlandske udsyn, som den unge smukke Maria åbner hans øjne for. Han bliver en slags ’lykkelig kriger’, men må kæmpe med sin samvittighed og med det lille samfunds skiftende reaktioner. Hvornår er man helt? Hvornår er man forbryder? Han vender senere i livet tilbage til krigsskuepladsen for at hente sine dagbøger, i håbet om at han her kan finde lindring for sine psykiske mén.     


Uddrag af bogen
Min samvittighed er ikke i den tilstand, hvori den burde være. Men den er svag og svinder som en skygge i det triumferende lys, der stråler i os alle tre. Vores indtog i messebygningen var ubeskriveligt. Hvilken triumf. Peter løb rundt og råbte: ”Vi vandt, vi vandt!” Og Maria løb pludselig ind bag bardisken, ringede med messingklokken, rankede sig og sang den grønlandske nationalsang. Netop denne sang har altid rørt mig så dybt. Jeg elsker den pige. De døde. Jeg ville have de sidste fire bort. Fire nydelige mænd i de pæne uniformer! Jeg fik de to andre til at rydde op indendørs, og jeg listede ud.       


Om forfatteren 

Gunnar Krog er pensioneret læge. Han har skrevet kronikker og faglige indlæg om især samfundets udsatte. De sidste 30 år har han været praktiserende læge i Brørup. To år som overlæge ved Grønlands kommando er baggrunden for, at bogens handling er henlagt til Grønland.    

Anmeldelser (0)