Lenin og Trotskij: Hvad de virkelig stod for (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Alan Woods og Ted Grant


Nedsat pris! Lenin og Trotskij: Hvad de virkelig stod for
Forlag: Forlaget Marx
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788791834325
Udgave: 2. (01-09-2017)
Oplag: 1. (01-09-2017)
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 249
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 141mm, H: 222mm, D: 18mm, Vægt: 352g

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Lenin og Trotskijs ideer er uden tvivl de mest fordrejede og bagvaskede ideer i historien. I mere end 100 år har de været udsat for voldsomme angreb fra kapitalismens forsvarere. Deres  ideer – bolsjevismen – er blevet fremstillet som både totalitære og den rene utopi. En hel industri voksede op med det formål at lægge skylden for stalinismens forbrydelser på det arbejderdemokrati, som eksisterede under Lenin og Trotskij.

På den anden side har det stalinistiske bureaukrati ikke bare miskrediteret de marxistiske ideer men også systematisk forvansket det egentlige forhold mellem de to ledere af Oktoberrevolutionen, siden dets opfindelse af begrebet ”trotskisme” i 1924.  

Lenin og Trotskij – hvad de virkelig stod for blev oprindeligt skrevet i 1969 som et svar til Monty Johnstone, en ledende teoretiker i det britiske Kommunistparti. Den afmonterer alle de argumenter, som blev og bliver brugt til at miskreditere Trotskijs ideer samt hans rolle i revolutionen og opbyggelsen af Sovjetunionen. Målet med denne bog er at få folk til at studere både Lenin og Trotskijs ideer. ”Det er en pligt for alle kammerater [...]”, skrev forfatterne, ”at forberede sig teoretiske på de store opgaver, som ligger foran os”.  

Bogen indeholder også kildemateriale om Lenins kamp mod Stalin, samt appendiks med flere af Lenins sidste breve, som i mange år blev holdt hemmelige af det stalinistiske partiapperat. 

Anmeldelser (0)