Lensgreven: Historien om Mogens Frijs (Bog, Indbundet, Dansk)

Forfattere: Niels Clemmensen, Jesper Laursen


Nedsat pris! Lensgreven: Historien om Mogens Frijs
Forlag: Gads Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712055433
Udgave: 1. (10-10-2017)
Oplag: 1. (10-10-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 512
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Lensgreve Mogens Frijs (1849-1923) var den fremmeste repræsentant for den adelige overklasse, da den endnu havde noget at skulle have sagt.
Han var Danmarks største og rigeste godsbesidder, der omgav sig med mest mulig pomp og pragt. Herregården Frijsenborg i Østjylland, var centrum i danmarkshistoriens største grevskab og for et selskabsliv, som omfattede en række af landets førende familier og personligheder, bl.a. Edvard Brandes, Blixen-familien m.fl., samt talrige repræsentanter fra bade det danske og flere udenlandske kongehuse.
Samtidig indtog Mogens Frijs rollen som betydningsfuld politiker i en brydningstid, hvor der blev indført reelt demokrati i Danmark, og han medvirkede selv, da de adelige godsejere mistede deres sidste privilegier.
Denne pragtudgivelse bygger på et privatarkiv, der ikke tidligere har været kendt, og den tegner et indgående billede af hovedpersonens personlige udvikling og rolle i samfundet. Bogen er rigt illustreret med malerier og fotografier, som for en stor dels vedkommende stammer fra familiens enestående billedsamling.

Anmeldelser (0)