Liv andre har levet (Indbundet, Dansk)

Af: Edvard Hoem


Nedsat pris! Liv andre har levet
Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788770707237
Udgave: 1. (22-09-2020)
Oplag: 1. (22-09-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Oversætter: Steen Piper
Originalsprog: Norsk
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 152mm, H: 221mm, D: 45mm, Vægt: 780g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Eilert Knudtson er kommet tilbage til Norge for at træffe sine søskende og for at komme sig over sorgen og tabet efter Martha, som døde i barselssengen og efterlod ham alene med deres otte børn. Året er 1927. 


Seksten år gamle Lars vil med Eilert tilbage til Canada. Han siger, han må væk fordi en sten skygger for solen, hvor han er nu, og onklen vil gerne have ham med, for Eilert mangler selskab – og arbejdskraft og Lars er stærk. 


Lars Hoems liv i Canada bliver en mørk tråd i romanen, der fører frem mod de nådesløse depressionsår i 30'erne.  


Eilert må føre en hård kamp mod myndighederne. Da han ikke kan betale afdragene på den jord, han har købt for at klare sig, tvinger myndighederne ham til at leje sin ejendom ud. Den ældre farmer kæmper mod tørke, haglstorme og græshopper – foruden faldende priser – for at vinde tilbage, hvad han har tabt. 


'Liv andre har levet' er en stor familiesaga med uforglemmelige hovedpersoner. Romanen stiller med stor skarphed det fundamentale spørgsmål: I hvor høj grad kan et menneske styre sit liv ved egen indsats og hvor meget bliver afgjort af kræfter, som vi ikke råder over. 


”Edvard Hoems slægtshistorie er moderne verdenshistorie, og den fortsætter. Når Hoem skriver om sine romsdalske forfædre og deres længsler efter et land at leve i, skriver han også om dagens emigranter.” - klassekampen 

Anmeldelser (0)