Livet er både sorger og glæder: En livsfortælling af Birthe og Kaj Kjær (Bog, Hardback, Dansk)

Forfattere: Birthe Kjær, Kaj Kjær


Nedsat pris! Livet er både sorger og glæder: En livsfortælling af Birthe og Kaj Kjær
Forlag: Forlaget VITA
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799838875
Udgave: 1. (03-02-2017)
Oplag: 1. (03-02-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hardback
Sideantal: 173
Originaltitel: Livet er både sorger og glæder
Omslagsgrafiker: Graphic Aid v/Mikkel Sørensen
Forord af': Forfatterne
Fagredaktør: Jette Solvig Brødbæk
Originalsprog: Dansk

Status : Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Kaj Kjær er født i 1935 og opvokset på gården Kalvslundgaard i Jylland. Birthe Kjær havde sin opvækst på Sjælland, men det skulle blive et helt tredje sted, nemlig på Bornholm, de to mødtes som unge og blev forelskede. I denne bog kan du læse om dette møde og om det liv, de to efterfølgende fik sammen med fire børn og landbrug på gården Søgaard ved Ansager.   


Fortællingen begynder ved Birthe og Kaj Kjærs tidlige erindringer fra barndommen, hvor især barndomshjemmets brand spiller en stor rolle hos Kaj, da han deltog i den mangeårige genopbygning af den store gård. Birthes liv formedes til dels af krigen, da faderen måtte opgive sit job som repræsentant på grund af benzinmangel, og familien måtte flytte på landet og dyrke grøntsager i en periode. Birthe husker dog mest tilbage på en god og aktiv barndom og ungdom med gymnastikstævner og sammenhold blandt de unge.   


Birthe og Kaj Kjærs fælles livshistorie formørkes desværre af et par triste kapitler. De oplever det tragiske at miste deres yngste søn, Kim, i en bilulykke, da han er 39 år. Men inden da er familien allerede splittet. Birthe og Kaj Kjær har nemlig mistet kontakten til deres ældste datter og hendes familie, der blandt andet tæller tre børnebørn.   


Her i bogen giver Birthe og Kaj Kjær deres udlægning af det tragiske hændelsesforløb, der førte til bruddet i familien. De fortæller om sorgen ved at miste dem, man holder af, og især om tabet af kontakten til børnebørnene, der har været en stor smerte for parret. Derfor er denne bog desuden ment som et indspark i debatten om bedsteforældres rettigheder. Birthe og Kaj Kjær håber at få sat lys på diskussionen om høringsret til bedsteforældre – en ret, som er vedtaget i Sverige. Men først og fremmest er dette fortællingen om et liv levet på godt og ondt, med sorger og glæder, fortalt til dig, der har lyst til at læse med, og dedikeret til de børnebørn, som måske ikke kommer til at høre historien fortalt fra parrets egen mund.    

Anmeldelser (0)