Lurian (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Andrias Andreasen


Nedsat pris! Lurian
Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771903034
Udgave: 1. (31-01-2017)
Oplag: 1. (31-01-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 424
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Omslagsillustrator: Årni Andreasen
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
226,50 kr
129,30 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bagsidetekst  

I fortællingen om Lurian følger vi en ægte seriemorders gøren og laden fra hans følelseskolde, vanrøgtede opvækst i midten af 70´erne og videre ad hans livsbane mod en afgrund af blod og tårer og et morderisk behov, som bliver sværere og sværere at tæmme, jo længere ud over mørkets rand han bevæger sig. I takt med at et voksende antal lig dukker op rundt omkring i landet, intensiveres politijagten på morderen, som på trods af den voksende mængde bevismateriale forbliver usynlig over for efterforskningsholdet. Lurian er Andrias Andreasens mesterlige skildring af en seriemorders sind, hvis motiv alene er begrundet i lysten til at dræbe. Det er uhyggelig læsning, der efterlader en med en kriblende fornemmelse af afsky og afmagt, fordi historien skildres så hæsligt, som den virkelige verden afspilles. Romanen benytter sig af elementer fra både den hårdkogte amerikanske og mere psykologiske skandinaviske genre.           


Uddrag af bogen  

Mediernes søgelys havde givet ham en forskrækkelse, men den havde været kortvarig, som en lun handske på en bidende vinternat. Flygtigt havde den varmet, indtil den isnende kulde bed sig fast i de stivfrosne fingre, og jagtens velkendte ritualer snigende manipulerede sig ind i hverdagens grusomme fornøjelser. Løftet, som han havde givet sig selv om at holde inde med at tage liv, havde han brudt, så snart trangen ikke var til at holde ud, og et offer havde fristet ham. De tirrede ham med deres blotte tilstedeværelse. Med deres svajende hår. Synlige hud. Elegante bevægelser. Fragmenterede smil og blodige grimasser.             


Om forfatteren  

Andrias Andreasen (f. 1977) er vokset op i bygden Selatrað på Færøerne, men bor nu i Sønderborg. Beskæftigelsesmæssigt har han primært arbejdet inden for det socialfaglige område, og privat lever han som et familiemenneske. Efter i en længere periode at have flirtet med idéen om at skrive en roman, debuterer han nu med Lurian – en hårrejsende psykologisk krimithriller.

Anmeldelser (1)

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Ekseptionel

Det tog mig lidt tid om at komme i gang, men da den først fangede mig, var jeg fuldstændig opslugt. Jeg var meget betaget af dens dystre makabre verden, som den førte mig ind i. Tror ikke jeg er stødt på en dansk forfatter der bevæger sig i samme niveau, som Andrias gør med Lurian ift. beskrivelser af Lurians morderiske tendenser, og jeg må sige, at det til tider fremstå ubehageligt, men på den fede måde. Jeg vil klart læse hans næste roman, og håber på en fortsættelse af Lurian.

Var denne kommentar nyttig? Ja Nej