Lykkens befordring (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Niels Nørlund


Nedsat pris! Lykkens befordring
Forlag: Saga
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788726337808
Udgave: 1. (04-12-2020)
Oplag: 1. (04-12-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Sideantal: 160
Indbinding: Hæftet
Formater / udgaver
174,00 kr
47,20 kr

Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

"Den 4. juli er det 200 år siden tretten engelske kolonier langs Nordamerikas østkyst proklamerede deres uafhængighed. Erklæringen, hvormed de begrundede deres handling, er et af de bestandige dokumenter i den vestlige kulturkreds. Båret af den litterære kvalitet har dens menneskelige og moralske værdier givet den gyldighed langt ud over den egentlige politiske hensigt."
Niels Nørlund fortæller om den amerikanske uafhængighedserklæring og dens betydning for dens samtid og eftertid. Ved at gengive oversættelsen af erklæringen stykke for stykke analyserer han dette betydningsfulde historiske dokument og viser os den enorme indvirkning, det har haft på historien.

Niels Herbert Nørlund (1924-2006) var en dansk journalist, forfatter og modstandsmand. Han blev ansat på Berlingske Tidende i 1942, men efter han var blevet fanget i at deltage i illegal radiosending som del af frihedskampen, sendte den nazistiske besættelsesmagt ham først til Vestre Fængsel og derefter til Frøslevlejren. Efter krigen blev han korrespondent for Berlingske Tidende i blandt andet Berlin, London og New York. Efter mange års tro tjeneste blev han i 1967 Berlingske Tidendes ansvarshavende redaktør. Niels Nørlund er blevet hædret med flere prestigiøse priser for sit journalistiske arbejde og blev desuden Ridder af Dannebrog. Han udgav flere bøger om nyere europæisk historie.

Anmeldelser (0)