Magt og modstand (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Ilija Trojanow


Nedsat pris! Magt og modstand
Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788702212570
Udgave: 1. (17-02-2017)
Oplag: 2. (01-05-2017)
Originaltitel: Macht und Widerstand
Omslagsgrafiker: Mikkel Henssel
Oversætter: Jacob Jonia - Ordbruget
Tegnet af: Lars Ole Nielsen
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 368
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 154mm, H: 238mm, D: 30mm, Vægt: 695g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Konstantin er en modstandskæmper, som allerede i skoleårene kom i det bulgarske statspolitis søgelys, og som ikke kan undslippe sin skæbne for evigt. I 1953 sprang han et mindesmærke for Stalin i luften, og nu trues han med straffelejr. Metodi er officer i statspolitiet, en opportunist der først og fremmest er loyal over for sin egen karriere – en systemets mand. ”Forhørets Michelangelo” kalder de ham. Hen over et halvt århundrede har de to udkæmpet en kamp på liv og død.

Det er en historie, der tillader Trojanow at fortælle noget mere universelt, et panorama over tiderne. Han har siden halvfemserne interviewet øjenvidner til diktaturet, og med udgangspunkt i dette kæmpe, autentiske materiale har han skabt en gribende skæbnefortælling om menneskeværd og fornedrelse. Det er halvtreds års historie i skyggen, fra 2. verdenskrig til murens fald. Det er barsk men bevægende erindringskunst.

Ilija Trojanow blev født i 1965 i Bulgarien, men forlod i en meget tidlig alder landet sammen med sin familie og bosatte sig i Tyskland. Sidenhen har han boet en årrække i Kenya, som han også har skrevet bøger om. Nu om dage bor han i Wien. Han har modtaget såvel Leipziger Buchmesse-prisen som Adelbert von Chamisso-prisen. Magt og modstand er hans fjerde roman, den tredje på dansk. Tidligere er udkommet Verdenssamleren (2011) og Isbrud (2012), samt det lange essay Det overflødige menneske (2014).

Anmeldelser (0)