Melodier fra Koralbog til Den Danske Salmebog: Dyb udgave (Bog, Hæftet, Dansk)


Nedsat pris! Melodier fra Koralbog til Den Danske Salmebog: Dyb udgave
Forlag: Kroghs Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 156
Dato for udgivelse: 2-4-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
ISBN-13: 9788762410039
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Noder til de mest brugte salmer og i et toneleje, hvor alle kan synge med. Denne udgave af Koralbogen til Den Danske Salmebog 2003 har en lang forhistorie:
I en forespørgselsdebat i folketinget i 1976 opfordrede Bertel Haarderden daværende kirkeminister til at sørge for, at få salmerne ned i ´ettoneleje, hvor også mennesker, der ikke er sopraner eller tenorer, kan synge med - eventuelt ved udarbejdelse af nye nodehefter til de mest brugtesalmer´. Og det skete. Den såkaldte ´dybe udgave´ af Koralbogen blev til, men først efter flere års overvejelser og bearbejdelse. Hvad var de mest brugtesalmer? Og skulle der i den ´dybe´ udgave også stå salmer, som ikke blev sat ned? På mange måder er ´den dybe´ udgave blevet en lige så brugt koralbog i kirkerne som den almindelige koralbog. Netop fordi den også omfatter ikke nedsatte salmemelodier, er den også blevet kaldet for ´hjemmets koralbog´.
Når der nu er kommet en ny salmebog og en ny koralbog, så følger uvilkårligt også den ´dybe udgave´. Foruden de cirka 150 salmer, der er sat ned, er også medtaget de mest sungne salmer - i alt omkring 24, altså lidt under halvdelen af den store koralbog. Der er en del nye salmer med i salmebogen, men i ´den dybe´ udgave er kun medtaget de salmer, som man skønner vil blive brugt mest. 

Anmeldelser (0)