MIT LIVS EVENTYR (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: H.C. Andersen


Nedsat pris! MIT LIVS EVENTYR
Forlag: Stauer Publishing
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792510426
Udgave: 1. (02-11-2020)
Oplag: 1. (02-11-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Originaltitel: Mit Livs Eventyr
Omslagsillustrator: Jean Marie Guttermann
Forord af': Jens Staubrand
Kommenteret af: Jens Staubrand
Fagredaktør: Jens Staubrand
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 584
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 160mm, H: 232mm, D: 46mm, Vægt: 1072g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den anden april 1855 fyldte H.C. Andersen 50 år, og samme dag afsluttede han sin selvbiografi, der fik titlen ”Mit livs Eventyr”. Få måneder senere udkom den, nemlig den 19. juli.
Med et for det meste levende og medrivende sprog skildrer H.C. Andersen sit, som han skriver, rige og lyksaglige liv frem til tyve år før han dør. Og hvilket liv: Fra en fattig opvækst i Odense til feteret forfatter i ind- og udland, der tillige bliver professor på Københavns Universitet. Han overvinder store problemer med at stave, og hans gåpåmod, hans frygtløshed og hans gode evne til at skabe kontakter både herhjemme og i udlandet førte ham langt.
Inden han blev student og efterfølgende udfoldede sig som forfatter, digter og dramatiker, læser vi om hans forsøg som skuespiller, sanger og balletdanser, og hvordan der bliver talt om, at han kunne blive bonde eller bogbinder, blive skrædder eller urmager, arbejde på kontor eller – som sin far – blive skomager, samt om hvordan han i Odense forsøgte sig som arbejdsdreng på henholdsvis en klædefabrik og en tobaksfabrik og i København som arbejdsdreng i et snedkeri.
I denne gennemredigerede udgave af H.C. Andersens "Mit livs Eventyr" er teksten ændret til nudansk af forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand, der tillige har udvalgt billederne og skrevet de uddybende informationer som billedteksterne indeholder. Det er forlagets håb, at de mange billeder og deres ofte fyldige tekster giver læseren en dybere og mere rig læseoplevelse, end hvis man kun havde den nøgne tekst.

Anmeldelser (0)