Monarkiet (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Dante Alighieri


Nedsat pris! Monarkiet
Forlag: Multivers
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779172371
Udgave: 1. (18-09-2020)
Oplag: 1. (18-09-2020)
Originaltitel: Monarchia
Forord af': Jens Christian Grøndahl
Kommenteret af: Ditlev Tamm
Oversætter: Ditlev Tamm
Originalsprog: Latin
Sideantal: 168
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 141mm, H: 221mm, D: 12mm, Vægt: 280g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den italienske poet Dante Alighieri (1265-1321) skrev foruden sit hovedværk, Den Guddommelige Komedie, en række digte og mindre værker på italiensk og latin, hvoraf hans statsretlige værk om Monarkiet er blandt de mest kendte. Værket er skrevet i begyndelsen af 1300-tallet og tager stilling til behovet for et såkaldt monarki – i Dantes sprogbrug et verdensherredømme, hvor én bestemmer til alles bedste. Det historiske forbillede for dette er Romerriget, og monarkiet placeres i den intellektuelle kamp om kejserdømmets eller pavemagtens primat. Læsere af Den Guddommelige Komedie vil nikke genkendende til personer og mangen en problemstilling, der kendes fra Komedien, og de vil glæde sig over Dantes som altid skarpe pen og sindrige analyser.


Monarkiet udgives her for første gang i dansk oversættelse fra latin, på et tidspunkt hvor behovet for en overordnet styring til verdens bedste på mange måder er mere aktuelt end længe, og netop dét understreges i bogens forord af Jens Christian Grøndahl. Udgivelsen af denne statsretlige klassiker er tillige med til at markere 700-året for Dantes død i 1321.


Værket er oversat og indgående kommenteret af Ditlev Tamm, der er professor emeritus i retshistorie ved Københavns Universitet og en livslang læser af Dante.

Anmeldelser (0)