Motorismens Lømmelalder: en fortælling om trafikmidlernes udvikling og indbyrdes konkurrence i mellemkrigsårene i Jylland, på Fyn og Øerne (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Arnold Andersen


Nedsat pris! Motorismens Lømmelalder: en fortælling om trafikmidlernes udvikling og indbyrdes konkurrence i mellemkrigsårene i Jylland, på Fyn og Øerne
Forlag: Nordpress
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 349
Dato for udgivelse: 12-5-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788789109398
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

En illustreret fortælling med brudstykker af den jysk-fynske trafikudvikling og motorisering i mellemkrigsårene, og hvor der gives miniportrætter, af nogle af dem, der prægede udviklingen.
Der fortælles desuden om, hvordan motorerne på afgørende vis var med til at forandre trafikmidlerne og trafikapparatet, og om hvordan de var med til at udvikle den indbyrdes konkurrence.
Den eksplosive udvikling af bestanden af motorkøretøjer krævede bedre veje, nye broer, forbedrede jernbaneanlæg og bedre færgeforbindelser. Ikke mindst kom flyvningen, og hævede sig op over det hele, og som var blandt de trafikmidler, der bidrog til den udvikling, vi kender i dag.
Det var netop i Motorismens Lømmelalder, at motorerne vandt frem og gjorde sig gældende såvel til lands, til vands som i luften. Under første verdenskrig aflagde mange motordrevne trafikmidler deres styrkeprøve, og udvikledes derved til større driftsikkerhed. Motorerne sejrede desuden over dampdriften, og trængte sig ind på områder, hvor de ikke før havde været. Konkurrencen var hård – ja benhård, og hvorfra der ikke mindst bringes nogle citater af den sort/hvid-opfattelse, der dengang herskede.

Anmeldelser (0)