Mr. Norris skifter tog (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Christopher Isherwood


Nedsat pris! Mr. Norris skifter tog
Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740662122
Udgave: 1. (17-02-2021)
Oplag: 1. (17-02-2021)
Første udgivelsesår: 2021
Originaltitel: Mr. Norris changes trains
Oversætter: Brian Dan Christensen
Originalsprog: Engelsk
Sideantal: 280
Indbinding: Hæftet

Forventes på lager: 17-02-2021

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 17-02-2021)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Christopher Isherwoods klassiker Mr. Norris skifter tog (1933) om underviseren William Bradshaw, der møder den lyssky Arthur Norris på et tog og indleder et farverigt venskab.

Mr. Norris skifter tog ligger emnemæssigt op ad Turbines tidligere udgivne Farvel til Berlin, og de to er tilsammen kendt som “The Berlin Novels”. Da den unge, britiske hovedperson, Bradshaw, begynder at lære Mr. Norris bedre at kende, opdager han, at Mr. Norris er en kontrasternes mand; han er ødsel, men på fallittens rand, han er overdrevet høflig og borgerlig, men er masochist med en ugentlig aftale ved en dominatrix, han er kommunist, men tænker ikke meget på andres ve og vel. Mr. Norris har en hemmelig virksomhed og en ansat ved navn Schmidt, der terroriserer ham.

Som venskabet udvikler sig, bliver Bradshaw mere og mere mystificeret, og netop da Mr. Norris er tættest på konkurs, vender han tilbage fra Frankrig med masser af penge. I en tid hvor nazismen vinder frem, og Hitlers bøller går på gaden, er det ikke klogt at være hverken kommunist eller seksuelt afvigende, men Bradshaw er alligevel mere bekymret for sin vens lyssky forretninger, og hvor de kan føre dem begge hen.

1930’ernes Berlin danner bagtæppe for Isherwoods både farverige og dystre roman. Den handler om nazismens tidlige dage i Tysklands hovedstad og om, hvordan faren voksede sig gradvist større for dem, som ikke troede på Hitlers rige.

Anmeldelser (0)