Når fjenden forsvinder: Det danske flyvevåbens udvikling 1989-1999 (Bog, Dansk)

Af: Søren Nørby


Nedsat pris! Når fjenden forsvinder: Det danske flyvevåbens udvikling 1989-1999
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740832150
Udgave: 1. (21-08-2019)
Oplag: 1. (21-08-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Sideantal: 248

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Den 30. maj 1999 kastede danske F-16-fly for første gang i værnets historie bomber mod et fjendtligt mål. Målet befandt sig i Serbien, som Danmark juridisk ikke var i krig med, men man deltog i en international ”humanistisk intervention”, der skulle stoppe et potentielt serbisk folkemord i provinsen Kosovo.
Hvordan blev det en opgave for det danske forsvar at deltage i sådanne aktioner så langt fra Danmark og mod fjender, der ikke udgjorde nogen direkte militær trussel mod Danmark?
Når fjenden forsvinder beskriver det danske forsvar og flyvevåbens udvikling fra Berlinmurens fald den 9. november 1989 og frem til luftkampagnen over Serbien ti år senere. Det var en periode fuld af markante ændringer af Forsvaret og Flyvevåbenets udseende, materiel, personel, og samtidig med at værnet er blevet mindre, er brugen af dets kapaciteter steget betragteligt. Bogen beskriver både de interne diskussioner i Forsvaret samt det politiske pres, der var med til at bestemme, hvilken vej, Flyvevåbenet skulle gå i omstillingen efter den kolde krigs afslutning. En omstilling, der lagde grunden til det ”expeditionary air force”, som Danmark råder over i dag, og som kan varetage danske interesser stort set hvor som helst på kloden fly kan lande og lette. 
Bogen er illustreret med over 85 kort og fotografier, hvoraf hovedparten ikke før har været offentliggjort.

Anmeldelser (0)