Når mor har demens: en fortælling om sorg, glæde og angst (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Henriette Ghorbani


Nedsat pris! Når mor har demens: en fortælling om sorg, glæde og angst
Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771187588
Udgave: 1. (25-02-2017)
Oplag: 1. (25-02-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 144
Fotograf: Lars Gundersen
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
199,20 kr
173,90 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Demens er de pårørendes sygdom. Det opdagede Henriette Ghorbani, da hendes mor Linda begyndte en 15 år lang vej ind i glemslen. Nu har Henriette skrevet den første danske erindringsbog om demensens indtog i en families liv.
Bogen fortæller om måneder og år med demenssygdommen tæt inde på livet: hvordan magtesløsheden tynger, og relationen mellem mor og datter skifter karakter. For hvem passer på hvem? Hvordan accepterer man, at ens livsglade aktive mor skifter temperament og personlighed? At hun forsvinder bid for bid? Og hvad gør man, når de forbudte tanker melder sig, og man pludselig ønsker sin egen mor død?
Det er en personlig fortælling om at leve som pårørende til en dement. Det er ikke en drejebog med op­skrifter på den hurtige, den nemme eller den rigtige måde at være pårørende på. Det er en ærlig og åbenhjertig skildring af et demensforløb og mange af de situationer og udfordringer, som pårørende til demente står ansigt til ansigt med undervejs.
Uddrag fra bogen:
»Endnu et besøg er slut. Jeg lukker stille døren bag mig til værelse 107, der har været mors hjem i en årrække. Jeg hører tonerne af Efteråret fra Vivaldis De fire årstider spille videre bag den lukkede dør. Jeg har endnu engang sagt farvel til hende og takket hende for vores fælles minder og liv sammen. Jeg har hvisket til hende, at det er i orden med mig, at hun giver slip på det jordiske liv og rejser videre. Til noget nyt. Forhåbentligt til et sted og til et liv uden demens«.
Henriette Ghorbani (født 1968) driver hjemmesiden http://www.dattertildemensramt.dk og er en efterspurgt foredragsholder. Hun er en tabuknuser inden for området og er bl.a. kendt fra ALT for damerne og Go’ Morgen Danmark. Hun er uddannet socialrådgiver og projektleder og arbejder til daglig i Vejle Kommune.

Anmeldelser (0)