Ørneflugt, sildetid og sørøvere (Bog, Bog & DVD, Dansk)

Af: Jens Østergaard


Nedsat pris! Ørneflugt, sildetid og sørøvere
Forlag: Rebild
Format: Bog & DVD
Sprog: Dansk
Sideantal: 139
Dato for udgivelse: 23-11-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Henrik Bugge Mortensen
ISBN-13: 9788790838348
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: manuskript Jens Østergaard, Henrik Bugge Mortensen - tilrettelæggelse Henrik Bugge Mortensen
Forord: Hans Jeppesen, cand. mag.
Fotograf: Jens Østergaard m.fl.
Illustrationsangivelser: ill.
Tegner: Palle L. Sørensen, Aage Kristiansen, Erik Bak, Kristian Jeppesen
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

ØRNEFLUGT, SILDETID OG SØRØVERE
- Et middelalderdrama om magt, rigdom og sild

Inkl. DVD "Sild i lyst og nød" varighed: 30 min.
I Ørneflugt, sildetid og sørøvere udspiller sig et middelalderdrama, som man aldrig har oplevet middelalderen før – for den var ikke dunkel, men farverig og fyldt med dramatiske begivenheder.
Bogen, der bygger på virkelige hændelser, tegner et billede af dagliglivet, hvor sildefiskeriet i Limfjorden og Øresund spillede en afgørende rolle både økonomisk og politisk. Silden var fra tidlig middelalder en vigtig handelsvare, som der var stor efterspørgsel på fra den voksende bybefolkning, kongen, kirken, klostrene og herregårdene.
Overfald og gemen sørøveri i stor stil :
Det handlede om magt og penge. Såvel den danske konge, købmændene og den magtfulde sammenslutning af nordtyske hansebyer gjorde deres indflydelse gældende, hvilket fik stor betydning for Øresundsområdet og byerne Nibe og Aalborg ved Limfjorden. Konflikter om privilegier og handelsrettigheder var uundgåelige. De forskellige parter gjorde alt for at genere hinandens skibe, hvilket førte til overfald og gemen sørøveri i stor stil.
Med to Limfjordsdrenge på oplevelse : 
Når sildesæsonen nærmede sig, strømmede folk til Limfjorden for at få del i ´sildesølvet´. Med dem fulgte lykkeriddere, tyveknægte og letlevende kvinder. En forårsdag kom en mystisk hansekøbmand til det berømte sildemarkedet i Nibe, og herfra tager begivenhederne for alvor fart. To drenge vikles ind i historien, der fører dem fra Limfjorden til den nordtyske by Lübeck. Undervejs oplever de både død, lemlæstelse, kærlighed, rænkespil, sørøveri, utugt, spåkoners profetier og hemmelige ordener.
Begivenhederne tager deres udgangspunkt ved Nibe og Aalborg i Limfjorden og fører os via Øresund til Helsingborg, Lund, København, Skanør, Bornholm og Lübeck. Bogens faktabokse giver sideløbende med handlingen korte historiske oplysninger og data om mennesker og begivenheder i middelalderen.
Bogen er skrevet af Jens Østergaard, der i en menneskealder har beskæftiget sig med kulturhistorien ved og omkring Limfjorden. Ikke mindst middelalderen, hvor byen Nibe ved Limfjorden kom til at spille en central rolle i Danmarkshistorien, da sildene kom i så store stimer, at de nærmest kunne skovles op.   
Inkl. DVD’en ´Sild i lyst og nød´ :

Med bogen følger et nyproduceret dokumentarprogram på DVD Sild i lyst og nød (varighed 30 min.), der fortæller den fantastiske historie om middelalderens sildeeventyr i Limfjorden, bl.a. via gamle filmklip og dramatisering af hverdagslivet.  

Anmeldelser (0)