Om min verden, mit folk og min sag (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jens Fransen


Nedsat pris! Om min verden, mit folk og min sag
Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772185729
Udgave: 1. (16-03-2020)
Oplag: 1. (16-03-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Omslagsgrafiker: Christina Tscherning Andersen
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 176
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 142mm, H: 211mm, D: 16mm, Vægt: 305g

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Med en barndom, der gik via Aarhus og Sønderholm i Nordjylland, voksede jeg op i en præstegård på Als i de glade 60’ere. Her fik jeg kendskab til mange spændende personligheder og deres virke i det lille landsbysamfund. Mennesker, der sammen med min familie på hver deres måde kom til at forme mit liv.    

Senere kom skoletiden og Sønderborg Statsskole.    

Langsomt begyndte en trang til en art oprør i det små at udvikle sig.    

Hippiebevægelsen og følger heraf. Grænserne blev udforsket. Jeg endte i den kommunistiske lejr – godt inspireret af mine rejser til det forjættede land DDR.    

Erindringerne strækker sig over de første 20 år af mit liv fra 1955-75, hvor jeg forlader barndommens Als og rejser til Tønder for at læse på seminariet. Siden da er der sket meget, som jeg håber at kunne vende tilbage til.          


Uddrag af bogen 

Hjemme i Aarhus levede mor derfor af socialhjælp, som hun til fods hentede nede i byen med mig i barnevognen. Ved enkelte lejligheder fik vi en lille gave på ”lønningsdagen”. Jeg havde set mig varm på en flot lastbil – men dertil rakte pengene langtfra, så jeg måtte nøjes med en lille gul Tekno-postbil, som jeg i starten følgelig ikke ville kendes ved. I lejligheden satte mor mig i en papkasse, så jeg derfra havde overblik og kunne se min mor – noget jeg satte stor pris på. Kassen gav mig en ramme og virkede beroligende.               


Om forfatteren

Jens Fransen (f. 1955) er født i Aarhus og opvokset i en præstegård på Als. Student fra Sønderborg Statsskole 1974. Lærereksamen fra Tønder Statsseminarium 1979. Lærer i Slagelse 1979-2015. Adskillige tillidshverv. Medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom 1974 – af DKP 1979. Siden 1990 også af Enhedslisten. Flere bogudgivelser m.v.

Anmeldelser (0)