One Dollar Man: Historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Ole Sønnichsen


Nedsat pris! One Dollar Man: Historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig
Forlag: Storyhouse
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788711567845
Udgave: 1. (26-02-2019)
Oplag: 1. (26-02-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 432
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 164mm, H: 234mm, D: 40mm, Vægt: 918g
Formater / udgaver
150,00 kr
183,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig, og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: danskeren. For sin indsats ville han modtage én dollar om året.

ONE DOLLAR MAN er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.

William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

ONE DOLLAR MAN er skrevet af Ole Sønnichsen, der også skrev det anmelderroste tobinds-værk "Rejsen til Amerika". Bøgerne blev senere filmatiseret som dokumentarserie til DR K.

Anmeldelser (0)