Oprøret på CBS: Forandring, ledelse og modstand i en professionel organisation
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Oprøret på CBS: Forandring, ledelse og modstand i en professionel organisation (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Jens Frøslev Christensen

Forlag: Samfundslitteratur
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788759324769
Udgivelsesdato: 22-11-2016
Oplagsdato: 22-11-2016
Indbinding: Paperback
Sideantal: 246
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Oprøret på CBS giver en førstehåndsbeskrivelse og analyse af det oprør, som udfoldede sig bag kulisserne på CBS i de første måneder af 2011 og førte til den daværende rektors og bestyrelsesformands afgang. Oprøret på CBS blev i dele af pressen fejlagtigt tilskrevet en ulovlig fusion. Men ledelsen begik ingen ulovligheder, og fusionen var ikke den centrale årsag til oprøret. Baggrunden var en dramatisk organisatorisk, strategisk og ledelsesmæssig krise. 


Denne form for konfliktfyldte organisations- og ledelsesprocesser har sjældent været genstand for en så omfattende insider-afdækning, som det sker her. Loyalitets- og karrierehensyn, gyldne håndtryk og uvilje mod at rippe op i en problemfyldt fortid betyder, at sådanne forløb som regel enten forbliver bag kulisserne, beskrives i beroligende termer af den øverste ledelse eller i sort-hvide farver i pressen. Oprøret på CBS afspejler desuden mere almene problemer knyttet til styring og ledelse af strategiske forandringer i professionelle organisationer også uden for universitetsverdenen. 


  "Dette er en særlig bog. En original og dybt interessant bog. Den handler om Handelshøjskolen i København (HHK), og om den transformationsproces, der gjorde HHK til CBS, Copenhagen Business School. Professor Jens Frøslev Christensen er en meget skarp iagttager og analytiker og en sjælden god formidler. Han præsterer i bogen at formidle et historisk drama i en professionel organisation om ledelse, forandring og kampe."

- Steen Hildebrandt, ph.d., professor emeritus & adjungeret professor

Anmeldelser (0)