Opstandens underlag: Det akuttes politik fra Tiananmen over Aleppo til Coronavirus (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Carsten Juhl


Nedsat pris! Opstandens underlag: Det akuttes politik fra Tiananmen over Aleppo til Coronavirus
Forlag: OVO Press
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793312418
Udgave: 1. (04-12-2020)
Oplag: 1. (04-12-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Omslagsgrafiker: Rasmus Graff
Omslagsillustrator: Nina Mølgård Knappe
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 272
Indbinding: Hæftet

Forventes på lager: 04-12-2020

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 04-12-2020)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Opstandens underlag – Det akuttes politik fra Tiananmen over Aleppo til Coronavirus er en titel, der både peger på et filosofisk emne, underlaget, substratet, og på en historisk dimension, de sidste godt tredive år. Så det er opstandenes filosofi og historie, bogen behandler. Dens argumentation er drevet af en sikkerhed og en tvivl. Det er sikkert, at opstandenes regulerende idé er pengenes afskaffelse og at staternes regulerende idé er opretholdelsen af statens voldsmonopol. Der kan derimod være nogen tvivl om det, der viser sig under opstandene, mens de står på, er proletariatet. Bogens argumentation satser på, at der er et proletariat, som opstår nedefra, fra opstandens underlag.  


Bogen er skrevet, mens dens forfatter oversatte Giorgio Agambens Brugen af kroppene – Homo Sacer bind IV,2 (THP, 2019) og den usynlige komités Fra nu af (OVO press, 2020), så den er i dialog med disse to bøger. Og samtidig er den også en ajourføring af Rosa Luxemburgs politiske spontanisme ved hjælp af Immanuels Kants æstetiske fællessans og Amadeo Bordigas materialistiske lære. 


Carsten Juhl er oversætter, kunstteoretiker, historiker og tidligere leder af Afdelingen for Teori og Formidling på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han er forfatter til en række bøger, senest Hvad der ikke kunne fortsætte og hvad der ikke kunne begynde. Maj 68: forudsætninger og følger (2014).

Anmeldelser (0)