På den første dag: Kirkens liturgi - Oldtid og Middelalder (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Bent Flemming Nielsen


Nedsat pris! På den første dag: Kirkens liturgi - Oldtid og Middelalder
Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741001456
Udgave: 1. (19-01-2017)
Oplag: 2. (25-03-2018)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 440
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen præsenterer et samlet vue over de væsentligste stadier i den liturgiske historie indtil reformationsårhundredet. Fagfællebedømt.
Apostlen Paulus omtaler i sine breve fra omkring år 50 nogle sammen­komster med dåb og fællesmåltider i de kristne menigheder. Måltiderne fandt sted den første dag i ugen, søndag, til ihukommelse af Kristi opstandelse.  I det ydre lignede sammenkomsterne mange andre former for selskabelighed i datidens verden. Alligevel kunne de kristnes rituelle måltider udvikle sig til store, pompøse liturgier i løbet af de næste århundreder. Dvs. til faste former for fejring af eukaristien (nadver) med bønner og gestik, specielle klæder, en års­cyklus (kirkeåret) og en særlig opbygning af kirkerummene. Det drejer sig om en enestående udvikling, som for al fremtid skulle præge livet i det europæiske Øst og Vest – primært religiøst, men også politisk og kulturelt.
Konturerne fra Oldtidens og Middelalderens fascinerende liturgihistorie anes stadig bag de gudstjenester, der den dag i dag fejres i stort set alle traditionelle kirkesamfund. Ikke alene de ortodokse kirker og den romersk-katolske kirke, men også de reformatoriske kirker bærer på forskellig vis denne arv videre.
Bogen er skrevet på en kombination af faglig dygtighed og personlig nysgerrighed, der giver den nerve.
Kristeligt Dagblad
★★★★★
Stærkt anbefalet til teologer.

Kristeligt Dagblad
Bent Flemming Nielsen har med sin bog På den første dag - Kirkens liturgi. Oldtid og Middelalder leveret en kæmpepræstation. 
Jakob Wolf, Dansk Teologisk Tidsskrift

Anmeldelser (0)