PÅ KNÆ FOR LIVET: En biografi om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Susanne V. Knudsen


Nedsat pris! PÅ KNÆ FOR LIVET: En biografi om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel
Forlag: People'sPress
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771807431
Udgave: 1. (03-12-2018)
Oplag: 1. (03-12-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 685
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 178mm, H: 248mm, D: 53mm, Vægt: 1597g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

”På knæ for livet” er en parbiografi om Halfdan Rasmussen (1915-2002) og Ester Nagel (1918-2005) med fokus på deres ægteskab og med nedslag i de to forfatterskaber.


Halfdan Rasmussen og Ester Nagel var begge betydelige forfattere i deres samtid og indgik i tidens kulturelle og litterære strømninger. Ester med humor, ironi og bidende satire og sine absurde skildringer af kønsskævhed, social skævhed og racisme – Halfdan med sine fornyende tosserier, sproglegende børnerim og med et kritisk blik for social uretfærdighed i rejsedigte om fattige folk i diktaturerne i Spanien, Portugal og Grækenland.


Det er historien om et kunstnerisk parløb, hvor Ester i begyndelsen er mindst lige så kendt og anerkendt som Halfdan, men senere sakker bagud og overhales af ham. Og det er historien om et ægteskab, der bygger på et ideal om ligestilling og gensidig respekt, og hvor Ester ser gennem fingre med Halfdans gentagne utroskab, indtil de kort efter deres sølvbryllup bliver skilt, og Halfdan flytter sammen med Signe Plesner, vennen Benny Andersens kone. Susanne V. Knudsen har interviewet Ester Nagel gennem flere år, og biografien er endvidere baseret på alle Esters dagbøger, breve og fotoalbums, som hun efterlod i Susanne V. Knudsens varetægt.


Biografien er rigt illustreret. Halfdan Rasmussen er en af Danmarks kendteste og mest elskede forfattere. Med sine børnerim illustreret af Ib Spang Olsen skrev han sig ind danskernes kollektive bevidsthed.


Ester Nagel var i samtiden også en kendt personlighed, der ud over sit forfattervirke var yderst aktiv i Dansk Kvindesamfund og Mellemfolkeligt samvirke. Biografien er den første, der stiller skarpt på begge forfattere, og forfatteren har haft adgang til enestående kildemateriale, som Ester Nagel testamenterede til hende.Anmeldelser (0)