Paradokset: 4. division: generalløjtnant Cai Ditlev Hegermann-Lindecrone i Nørrejylland under den dansk-tyske krig 1864 (Bog, Hæftet, Dansk)


Nedsat pris! Paradokset: 4. division: generalløjtnant Cai Ditlev Hegermann-Lindecrone i Nørrejylland under den dansk-tyske krig 1864
Forlag: Koch
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 131
Dato for udgivelse: 8-3-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Medforfattere: Helge Kroon, Knud Rasmussen
ISBN-13: 9788799016532
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: Helge Kroon - Knud Rasmussen
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den dansk-tyske krig 1864 blev en katastrofe for Danmark.
En hensynsløs københavnsk boulevardpresse kombineret med en overmodig og provokerende nationalliberal regering, der havde fremtvunget novemberforfatningen, gav Bismarck anledning til krig mod Danmark.
Denne krig kunne vi ikke vinde, men det behøvede ikke at være gået så galt, som det gik. Dette skyldtes ministeriet Monrads ideligt blanden sig i
Overkommandoens planer for Felttoget. Først ved at afskedige hærens overgeneral de Meza, og siden ved at svigte general Hegermann-Lindencrone.
Formålet med denne bog er at vise, at Hegermann-Lindencrone som chef for 4. Division med stor dygtighed og mod løste de ham af Overkommandoen pålagte opgaver i Nørrejylland, med andre ord at retfærdiggøre general Hegermann-Lindencrone, og dermed gøre op med den nedvurderende myte om ´Røven af 4. Division´.

Anmeldelser (0)