PARANOIA PÅ FILM: Om overvågning, panik og konspirationsteori i thriller- og science fiction-genren (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Peter Ole Pedersen


Forlag: Antipyrine Distribution
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793108868
Udgave: 1. (10-03-2017)
Oplag: 1. (10-03-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Serie: Kosmos serien
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 160
Omslagsgrafiker: Mathias Kokholm
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

PARANOIA PÅ FILM er den fjerde bog i en spændende, ny bogserie, der undersøger populærkulturen og filmens mange sammenflettede betydninger. Bøgerne i serien tager læseren med på et joyride gennem overraskende sammenhænge, oversete detaljer og tankeprovokerende analyser.
I seriens fjerde udgivelse rettes fokus mod en velkendt følelse hos mange mennesker: paranoia. Tilstanden skildres levende i en mængde moderne thrillers og science fiction-film og kan i disse genrer ofte opleves som resultat af overvågning, hemmelige konspiratoriske sammensværgelser og et retssamfund der er løbet løbsk.
Bogen undersøger hvordan brugen af overvågning påvirker både vores retssamfund og vores privatliv og hvordan dette kommer til udtryk i thrillerens dramatiske plot og science fiction-filmens visionære scenarier. Kult- og kanoniserede filmværker som Francis Ford Coppolas The Conversation (1974), David Finchers Panic Room (2002), George Lucas THX 1138 (1971) og Steven Spielbergs Minority Report (2002) bliver analyseret i en aktuel og vedkommende udlægning af populærfilmens fremstilling af paranoia.

Anmeldelser (0)