Persondataretlige Grundfigurer: Strejftog i den nye persondataret (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Peter Blume


Nedsat pris! Persondataretlige Grundfigurer: Strejftog i den nye persondataret
Forlag: Djøf Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788757435375
Udgave: 1. (26-01-2017)
Oplag: 1. (26-01-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 200
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
348,00 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Med EU-persondataretsforordningen er der sket væsentlige ændringer i den persondataretlige regulering, som ikke blot har praktisk, men tillige principiel betydning. Meget af det, som med persondataloven gælder i dag, vil fortsætte, men i en ny indpakning, samtidig med at egentlige nye tiltag ser dagens lys. Dette bliver en del af dansk ret, når forordningen får virkninger 25. maj 2018.


Denne begivenhed gør det nærliggende at overveje de grundlæggende retlige figurer, der understøtter databeskyttelsen og som har betydning for den interesseafvejning, som reguleringen hviler på. Et centralt spørgsmål er på hvilken måde relationerne mellem de registrerede og de dataansvarlige samt databehandlerne kan normeres således, at der en tilfredsstillende databeskyttelse og samtidig en realistisk mulighed for at anvende personoplysninger. Dette spørgsmål kræver konstant nye svar. Bogen indeholder overvejelser og refleksioner vedrørende en række af persondatarettens grundspørgsmål. 


Indholdsoversigt: 

Forord 

Kapitel 1. Tradition og nyt 

Kapitel 2. Reguleringsform 

Kapitel 3. Reguleringsmodel 

Kapitel 4. Behandlingsbetingelser 

Kapitel 5. Sikkerhed 

Kapitel 6. Rettigheder 

Kapitel 7. Den globale scene 

Kapitel 8. Realitet eller fiktion 

Kapitel 9. For hvem ringer klokkerne  

Kapitel 10. Offentlig eller privat sektor  

Kapitel 11. Persondatarettens ekspansive tendens 

Litteratur 

Domsregister 

Stikordsregister

Anmeldelser (0)