Pièces urbaines - ny fransk byscenografi (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Karin Skousbøll


Nedsat pris! Pièces urbaines - ny fransk byscenografi
Forlag: Arkitektens Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788774072386
Udgave: 1. (08-05-2002)
Oplag: 1. (08-05-2002)
Første udgivelsesår: 2002
Oversætter: Martin Coles
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 334
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 210mm, H: 230mm, D: 25mm, Vægt: 1214g

Status : Mangler pt. fra forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Udtrykket Pieces Urbaines" oversættes bedst som bymæssige fragmenter, men indeholder også monumenter af bysammenhænge, som brikker af et puslespil.

Bogen fokuserer på nyere fransk bybygning efter 1968, særligt i og omkring Paris.Forfatterens indfaldsvinkel er den tredimensionale bybygning set som urban scenografi.

LA GLORIE og sansen for det spektakulære har altid været Frankrigs kendemærke - også inden for arkitektur og bybygning.Bogens forfatter har på denne baggrund - siden de legendariske oprørsdage i Paris i maj 1968 - fulgt den franske arkitekturs udvikling. Parallelt med de store franske prestigeprojekter har en anden bybygningsstrategi udviklet sig, hvor man ser byens dynamik og naturlige fragmentering som et positivt alternativ til de absolutte helhedsplaner - en "pièces urbaines" metodik. I denne kombineres visionerne for en helhed med fleksibilitet og åbenhed overfor det flerfoldige i en proces, der betragtes som en kreativ udfordring frem for et problem. Karin Skousbøll analyserer denne udvikling, dens forudsætninger og konkrete manifestationer, for at gøre opmærksom på den særlige arbejdsmetodes kvaliteter og inspirere til en bedre bybygning og byfornyelse udenfor Frankrig.

I bogen belyses metodikken specielt gennem arbejder af de fire kendte arkitekter Henri Ciriani, Henri Gaudin, Jean-Pierre Buffi og Christian de Portzamparc, der alle er markante personligheder såvel i arkitekturens teori som i praksis.Bogen er på dansk med engelsk resumé.

Anmeldelser (0)