Ravage (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Gideon Samson & Julius ´t Hart


Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740607482
Udgave: 1. (06-04-2017)
Oplag: 1. (06-04-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 204
Originaltitel: Overspoeld
Oversætter: Birthe Lundsgaard
Originalsprog: Hollandsk

Status : Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Ungdomsroman om tsunamiens ødelæggelser, håb og kærlighed.
”Ravage er en bog, man ikke kan lægge fra sig. Samsons direkte måde at beskrive den rå virkelighed på griber læseren om struben flere gange. Stærke billeder forbliver på nethinden. Stakkatoen tydeliggør, at katastrofen er uforståelig.”
Juryens begrundelse i forbindelse med uddelingen af Gouden Lijst-prisen for bedste børnebog i 2015
Peter er netop blevet færdig med gymnasiet og rejser til Sri Lanka for at undervise i engelsk på en skole. Det er en dejlig tid, og det bliver kun bedre, da han møder svenske Elin og forelsker sig i hende. Men midt i idyllen bliver den srilankanske kyst ramt af en tsunami, der ødelægger alt på sin vej.
Faktaboks
Jordskælvet i Det Indiske Ocean 2004 var et undersøisk jordskælv udløst den 26. december 2004 lige før klokken 8 lokal tid. Epicenteret var vest for Sumatra i Indonesien. Jordskælvet igangsatte en serie af ødelæggende tsunamier langs med kysten. Tsunamierne dræbte mere end 225.000 mennesker i 11 lande og oversvømmede kystområder med bølger på op til 30 meters højde. Jordskælvet er en af de naturkatastrofer, der har krævet flest menneskeliv nogensinde. Indonesien, Sri Lanka, Indien og Thailand blev hårdest ramt. Nogle af de udløste tsunamier ramte hurtigt Sumatra. Tsunamien nåede Sri Lankas sydlige kyst omkring klokken 09.20 lokal tid. Nogle steder var bølgerne 10 meter høje, da de ramte stranden, men 3-6 meter var det typiske. Jordskælvet blev fulgt af kraftige efterskælv i flere timer. De kraftigste udløste mindre flodbølger. Jordskælvet var det kraftigste i 40 år i hele verden.

Gideon Samson har skrevet bogen om Peter, svenske Elin og tsunamien på den srilankanske kyst sammen med Julius ’t Hart, som arbejdede som frivillig på Sri Lanka i 2004, da øen blev ramt af en tsunami.
”Overvældende og livagtig, super flot form. Gideon Samsons bedste bog til dato.” - 7Days
Om forfatteren
Gideon Samson (1985), prisvindende nederlandsk forfatter. Ungdomsbøgerne Sorte svane og Superstakkel! er tidligere udkommet på dansk.

Anmeldelser (0)