Rodfæstet. Møbelhåndværk fra Rud. Rasmussens Snedkerier (Bog, Lærredsindbundet, Dansk)

Forfattere: Dickson, Thomas og Rasmussen, Jørgen


Nedsat pris! Rodfæstet. Møbelhåndværk fra Rud. Rasmussens Snedkerier
Forlag: RR Forlag
Format: Lærredsindbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788797184103
Udgave: 1. (22-01-2020)
Oplag: 1. (22-01-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 135
Indbinding: Lærredsindbundet
Mål og vægt: B: 232mm, H: 233mm, D: 18mm, Vægt: 730g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Et ønske om at dokumentere et unikt møbelsnedkerhåndværk, bakket op af en stor serie fotos fra Rud. Rasmussens Snedkeriers værksted på Nørrebro i København, satte dette bogprojekt i gang. Det er designskribent Thomas Dickson og snedkermester Jørgen Rud. Rasmussen, der i ord og billeder tegner et kærligt portræt af en virksomhed, som fungerede 142 år på samme adresse. 


Rud. Rasmussens Snedkerier producerede væsentligt møbler af Kaare Klint og Mogens Koch. Snedkeriet udførte derudover en række specialindretninger og -opgaver for virksomheder og private, både i Danmark og i udlandet. Det kvalitetshåndværk, som kendetegnede virksomheden, blev skabt i tæt samarbejde med de bedste arkitekter, snedkere, lærlinge, syersker og tapetserere. 


Kvalitet og omhyggelighed er under pres i disse år. Bogen fortæller historien om en virksomhed, der stædigt fastholdt at være et snedkeri og ikke en industri. Det valg var ikke gratis. 


De sidste 50 år var særligt præget af kampen for at kunne blive på Nørrebro på trods af bydelssanering og trafikale omlægninger. Andre tendenser – nye produktionsmetoder, uddøende leverandører, opblomstring i salget af brugte designklassikere og udfordringer med at sikre håndværkernes faglighed – var alle medvirkende årsager til, at snedkeriet til sidst skiftede ejer. I 2011 blev Rud. Rasmussens Snedkerier solgt til Carl Hansen & Søn, som i 2016 flyttede produktionen til Fyn. 


Bogen er rigt illustreret af bl.a. fotograf Kim Ahm, der har fanget stemning og processer fra værkstedet på Nørrebrogade 45

Anmeldelser (0)