Sådan som landet lå: brudstykker af et pigeliv (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Tove Pilgaard


Nedsat pris!
Forlag: Attika
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 173
Dato for udgivelse: 12-4-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788775288823
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1
Formater / udgaver

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Lone vokser op i 30’erne og 40’erne på en lille gård i Jylland. Forældrene må slide hårdt for udkommet; under landbrugskrisen er gården ved at gå ned.


Lone drømmer i skoletiden om en uddannelse, helst noget med litteratur. Men der er ingen mulighed for at læse, hverken for Lone eller hendes søskende.

Lone får plads i huset. Da hun i en meget ung alder bliver gravid og gift, må hun som landhusmor tage afsked med drømmene. Men de blegner ikke helt. Måske engang …


Selv om det måske ikke er et usædvanligt livsforløb, så fortæller Tove Pilgaard dog Lones historie på sin egen stilfærdige og usentimentale måde, som løfter denne historie ud over det almindelige og banale.


Det er en fortættet historie, der rummer varme, humor og skarpt sansede situationer fra besættelses- og efterkrigstiden.


Tove Pilgaard debuterede i 1982 med historien om Lone, og den danner udgangs-punkt for den aktuelle bog. Hun har tidligere bl.a. udgivet romanerne ”Modsætninger”, ”Dukkenat”, ”Glasbjerget”, ”Fuglehammen”, ”Forvandlings-dragten” og ”Himmel af glas”.


Anmeldelser (0)