Skagen retake: En by i lys, En by i lys (Bog, Indbundet, Flere Sprog)

Af: Morten Jac


Nedsat pris! Skagen retake: En by i lys, En by i lys
Forlag: key2see
Format: Indbundet
Sprog: Flere sprog
Serietitel: Retake
Sideantal: 210
Dato for udgivelse: 21-6-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: 2,
Oversætter: Rasmus Andreasen, Mette Davies
Redaktion: Morten Jac
ISBN-13: 9788798229841
Produkt type: Bog
Bidragyder: Poul Nedergaard Jensen
Forord: Sten Kaalø
Fotograf: Morten Jac
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Skagen retake - En by i lys er en fotografisk parallelfortælling gennem ca. 100 år med gamle og nye fotos – placeret side om side som et sammenhængende billedsæt.
Bogen illustrerer udviklingen i Skagen på en folkelig og æstetisk måde, hvor 100 gamle fotografier fra tiden 1900-1925 er blevet genfotograferet, så forandringerne visuelt og åbenlyst præsenteres. På den måde opstår 100 interessante billedsæt. Skagen er fyldt med historie, og mange bygninger og kvarterer står stadig ligeså smukke som for 100 år siden. Andre steder i byen har gammelt måtte lade livet for nyt, og det et er præcis denne blanding af de gamle smukke bygninger og byens enorme udvikling, som bogen uddyber og synliggør.
Bogen giver dermed et særligt indblik i, hvordan Skagen, som vi kender den i dag, er blevet formet og skabt. Bogens gamle billeder stammer i overvejende grad fra Lokalhistorisk Forening, men Skagens Museum har også bidraget med nogle sjældne billeder fra P.S. Krøyers eget private fotoalbum, som ligeledes er blevet genfotograferede.
Billederne understøttes af korte tekster på dansk og engelsk om lokaliteternes historie og særlige kendetegn. Disse er skrevet af skagboen Poul Nedergaard Jensen, arkitekt og tidligere lektor ved Arkitektskolen Aarhus. Forordet er skrevet af den anerkendte digter, forfatter og skuespiller Sten Kaalø.
Skagen retake – En by i lys er efterfølgeren til Aarhus retake – en by i bevægelse og dermed den anden bog i retake-serien om danske byer og/eller landsdele. Flere udgivelser er planlagt. 

Anmeldelser (0)