Skrivning i skolen: Undervisning i tekster og kommunikation (Bog, Paperback, Dansk)

Forfattere: Mette Vedsgaard Christensen, Niels Mølgaard, Benny Bang Carlsen


Forlag: Samfundslitteratur
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788759326534
Udgave: 1. (07-06-2016)
Oplag: 1. (07-06-2016)
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 60
Indbinding: Paperback
Mål og vægt: B: 155mm, H: 232mm, D: 7mm, Vægt: 121g

Status : Forventes at udkomme i uge 23

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Del af serien Lærerprofiler i dansk - nye mål og kompetencer


I dette hæfte, som introducerer til kompetenceområdet Fortsat læsning og skrivning (4.-10. klassetrin), præsenterer Mette Vedsgaard Christensen forskellige syn på sprog og tekster. I hæftet lægges særlig vægt på at fremstille teorier om tekster og genrer, der demonstrerer forskelle mellem henholdsvis form-  og funktionstilgange til genrebegrebet. Efter et kort historisk rids over forskellige skrivedidaktikker diskuteres pædagogiske teoriers didaktisering i skriveundervisningen. Genrepædagogikkens skrivedidaktik beskrives og forklares, og der lægges især vægt på den læringsteoretiske baggrund for genrepædagogikkens faseopdelte undervisning i skrivning og tekster. Hæftets fremstillingsform veksler mellem teoretiske forklaringer og undervisningsklip konkrete undervisningsaktiviteter, som illustrerer teori og metode i praksis. Især de modellerende og stilladserende princippers teori og praksis beskrives og konkretiseres.

Hæftet afsluttes med et bud på, hvordan elevers skrivning kan evalueres systematisk og på et ekspliciteret tekst- og sprogteoretisk grundlag. 

Hæftet er et særtryk af et kapitel fra serien Lærerprofiler i dansk. Serien, som omfatter tre bind, introducerer til det nye danskfag i læreruddannelsen (2013), herunder de i alt otte kompetenceområder for hhv. 1.-6. klassetrin og 4.-10. klassetrin.

Anmeldelser (0)