Skyggelys: og lidt om min mor (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Marianne Hesselholt


Nedsat pris! Skyggelys: og lidt om min mor
Forlag: Ancethe
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 19-10-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788799125333
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

En lille bog med et utraditionelt syn på demente, der kan give pårørende og plejepersonale en bedre forståelse for det demente sind.
Forfatteren har skrevet flere bøger for børn og voksne. Efter hendes mor fik diagnosen Alzheimer, har hun udforsket sygdommen og brugt temaet i flere af sine bøger, bl.a. Cirkelbarn og sommerfugl, 2000. I Skyggelys tager hun udgangspunkt i moderens sygehistorie, som hun hæver op over det private ved sine indfølte refleksioner over det demente sind. Størsteparten af bogen består af skønlitterære tekster, hvoraf nogle er uddrag fra hendes tidligere bøger. Med disse belyser hun demensen fra forskellige synsvinkler: den demente selv, de pårørende og barnet, der har en sjælden evne til at kommunikere med den demente. Hendes syn på demente er mere positiv end den gængse og præget af stor indfølingsevne og respekt for det enkelte individ. Uden at nedtone de ubarmhjertigt fremadskridende tab af færdigheder fremstiller hun demente som mennesker med følelserne i behold.
Med sin specielle synsvinkel og sit nuancerede menneskesyn er bogen et velkomment supplement til den kliniske litteratur og de private sygehistorier.
En velskrevet lille bog, der indfølende og nuanceret åbner for en dybere indsigt i det demente sind med sin vellykkede blanding af sygehistorie og skønlitterære tekster.

Anmeldelser (0)