Nedsat pris! Sociale problemer og socialpolitik
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Sociale problemer og socialpolitik (Bog, Dansk)

Af: Peter Bundesen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776749750
Udgave: 5. (29-09-2016)
Oplag: 1. (29-09-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Sideantal: 242
Formater / udgaver
259,30 kr

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Traditionelt har socialpolitik i Danmark været en disciplin for økonomer og er blevet behandlet som et forsørgelses- og økonomisk omfordelingsfænomen hos rationelle aktører, der forfølger deres subjektive interesser. Et væsentligt problem ved denne tilgang er, at den ikke får medinddraget velfærdsstatens socialiserings- og normaliseringstiltag over for afvigergrupper. Den velfærdsstatslige indsats bliver primært forstået som et udspring af subjektive interesser.


Sigtet i denne bog er at sociologisere og politologisere behandlingen af det socialpolitiske område. Det er vigtigt at undersøge de socialpolitiske forhold i en samfundsmæssig sammenhæng, hvor den socialpolitiske indsats skal forstås ud fra, hvad der i samfundet vurderes som værende sociale problemer.


I bogens otte kapitler behandles blandt andet spørgsmålet om, hvordan sociale problemer defineres, den velfærdsstatslige udvikling fra fattighjælp til vore dage samt fremtidsudsigterne for de velfærdsstatslige ordninger.


Bogen kan anvendes i undervisningen på socialrådgiveruddannelsen og tilsvarende uddannelser eller kan læses som en introduktion til socialpolitiske begreber.


Peter Bundesen er lektor i samfundsfag ved Den sociale Højskole i Odense. Han har skrevet eller været medforfatter til bøgerne: Stat – økonomi og politik, Kommunal planlægning, Socialpolitisk introduktion, Filantropi, selvhjælp og interesseorganisering, Dokumentation og evaluering i socialt arbejde og Kommunal økonomisk styring. Herudover har han publiceret en lang række artikler, fortrinsvis om socialpolitiske emner.

Anmeldelser (0)