Sønderjysk erhvervshistorie 1800-2000: Fødevareerhvervene (Bog, Hæftet, Dansk)


Nedsat pris! Sønderjysk erhvervshistorie 1800-2000: Fødevareerhvervene
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740832792
Udgave: 1. (19-12-2019)
Oplag: 1. (19-12-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Serie: University of Southern Denmark studies in history and social sciences, vol. 591
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 151
Fagredaktør: Hans Schultz Hansen, Elisabeth Vestergaard, Torben A. Vestergaard
Originalsprog: Dansk

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Fødevarefremstilling er en nøglebranche i sønderjysk erhvervsliv. Også i historisk perspektiv. Blandt de primære fødevareerhverv havde landbruget størst betydning, men i kystområderne var fiskeri også vigtigt. I 1800-tallet blev forarbejdningen af råvarer udskilt fra de primære erhverv i en fremvoksende fødevareindustri. Udviklingen her bestemtes af teknologiske fornyelser i produktionen og inden for transporten. Organisationsteknologien fik også betydning. Aktieselskaber såvel som andelsorganisering skød frem. Endelig satte det sit særlige præg på fødevarebranchen, at Sønderjylland flere gange skiftede statsligt tilhørsforhold og dermed fik anderledes afsætningsvilkår. Denne bog bringer studier i fødevarebranchens rammevilkår og dens enkelte grene.

Anmeldelser (0)