Sørøverne fra Årøsund: Pelle Hjulbens eventyr (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Christian Kirchhoff Bruhn


Nedsat pris! Sørøverne fra Årøsund: Pelle Hjulbens eventyr
Forlag: Algarve
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 227
Dato for udgivelse: 1-11-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Illustrator: Gitte Linnemann
ISBN-13: 9788798822165
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Anvendelighed: Fra 9 år
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En morsom, tankevækkende og fantasiskabende børne- og ungdomsroman.
I det lille fiskerleje og færgested Årøsund ved udmundingen af Haderslev Fjord, bor der i husene på vejen langs havnen og stranden nogle ganske særlige børn.
Ingen ved rigtigt, hvorfor de er særlige, men der hviskes om, at det er fordi de altid spiser fisk, gulerødder, lakridsrod og aldrig har gået i børnehave eller fritidsordning. Det særlige ved børnene er, at nogle af dem har en så stor fantasi, at fantasien bliver levende.
Under en fælles konfirmationsfest på Årøsund Hotel bliver børnene smidt ud af spisesalen, fordi de laver for meget ballade. Fire af dem stikker af i en forladt sejlbåd, og så begynder besynderlige ting at ske.
Pelle Hjulben og købmandens datter, Lene, kommer ad omveje med et mystisk piratskib og havner efter mange underfundige, grinagtige og spændende oplevelser på den hemmelige ø, Regnbueøen, hvor alle sørøverskatte gennem tiderne er gravet ned.
Gå ikke glip af denne spændende og humoristiske historie, hvor også det mærkelige skibs fordrukne og uopdragne papegøje, Kælling, ikke opfører sig helt som papegøjer nu engang burde gøre, men får problemer med både rom og den katolske kirke...
Forfatter Christian Kirchoff Bruhn, 55 år, har tidligere på forlaget Caluna fået udgivet bogen "Økonomisk Livskvalitet". Med denne roman for børn og unge har han fulgt op på sin egen livsudvikling fra økonomimand og direktør for investeringsselskab til en voksenpædaogisk uddannelse i pædagogik, psykologi og filosofi og til romanforfatter.
Denne maleriske og morsomme børne- og ungdomsroman bærer præg af være blevet til i idylliske omgivelser i Cómpeta mellem Malaga og Granada i Sydspanien, hvor forfatteren bor i vinterhalvåret.
Forfatteren er far til seks børn og førstehåndsvidne til den sprællende fantasi, der præger børn, indtil voksentilværelsens materialisme spolerer denne flygtige egenskab. Han håber med denne roman at bevare lidt af barndomsårenes romantik i os alle sammen. Med andre ord henvender romanen sig ikke kun til børn og unge, men også til voksne der tør lægge voksenlivets åg af sig i nogle lattermilde timer.
ANMELDELSER:
Her er en bog med holdninger og sproglig finurlighed. Den opfordrer læseren til at tage stilling til det første og glæde sig over det sidste. Man behøver ikke at være enig for at holde af bogen. Bogen har nemlig tillid til, at læseren godt kan tænke selv. Olé-Jensen, juleevangeliet og papegøjeparken udgør alle dele af en knude, som historien består af. Det er så op til læseren at binde knuden op - og se frem til et fortsættelse!
Jeanette Serritzlev, sprogkonsulent, København
Pelle Hjulben er en herlig bog for børn og barnlige sjæle. Den har et langt persongalleri og kommer langt omkring i verden. Bogen er sprængfyldt med fantasi, er oplysende, meget underholdende og enormt humoristisk.
Desuden indeholder bogen en del stof til eftertanke.
Ulla Bohnsen, børnehaveleder, Haderslev
Nu ved jeg det! Det er sandt! Der ligger en skat for enden af regnbuen! Glem alt omkring dig og begiv dig på eventyr med Kaptajn Klo og hans mandskab, med Pelle og Lene. Rejs derhen hvor kærligheden regerer verden.....og hvor alle skatte er begravet. "Kender du kærligheden?" spørger Pelle. Ja, nu gør jeg!
Eva-Maria Koch, IT-konsulent og underviser, Sommersted

Anmeldelser (0)